Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår i diktsamlingen "Som att gå sönder och stå kvar" ISBN 978-91-519-4643-6 Förlaget AMP


Hon med fågeln

 

Det är som hon inte vore där
strosar, söker på måfå sig själv
papegojan på axeln - hennes barn
ett eko av intigheten hon bär

ensamhetens kakadua
som en människomagnet
hon får kontakt, får lite sagt
frågvisa vill såklart intervjua

hon sörjer sina små 
avståndet är svårt att bära
leva upp till samhällets normer
tycks hon inte förmå

... koder kan hon inte förstå,
klär sig lite lustigt
säger vad som faller henne in
som skrivet i stjärnorna; ska aldrig ingå

barn spörjer: är du pirat?,
du ser ut som en sjörövare
fnittriga, frågvisa busungar
hon älskar deras glada tjat

lite värme en vanlig dag
skrattig, tänker ringa sina egna barn
tar gojan och går,
äntligen i kontakt med sitt eget jag

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 1218 gånger och applåderad av 40 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-10 17:56



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag fick gå bredvid
genom hela texten
gå med
så andningsnära
skriver du
2017-12-09

  Elias N. Lockne
Du är så otroligt duktig på versens konst, jag blir totalt hänförd!
2016-08-12

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om - bokmärkes!
2015-08-26

    ej medlem längre
Grattis till * Utvald text!
2015-07-22

  Linda CH VIP
Härlig och äkta!
2015-07-16

    Dan Myrbeck
Grattis till *-märkningen!
2015-07-15

    Dan Myrbeck
Här vågar hon vara sig själv, den del
hon känner till.
2015-07-13

  Sommarina VIP
En förvirrad morsa. Lite ensam och långt borta. Lite sorgset tycker jag
2015-07-11

  Anya VIP
Fint porträtt av en människa som kanske varken kan eller vill vara som alla andra.
2015-07-11

  Lars Hedlin
Tycker om!
2015-07-11

    ej medlem längre
Barnens spontanitet kanske fann vägen genom intigheten...
2015-07-11

  Magdalena Eriksson VIP
Jasså det finns ungar där bor också ? vad bra.
tycker det svänger vemodigt däri texten under stjärnorna i sällsam ton.
Utanförskap är en börda och möjlighet.

2015-07-10

  Ronny Berk
"ekot av intigheten ..." är ett begrepp som framkallar känslor ...
2015-07-10

  Marianne Räf
Fritt och bra om utanförskap;
så skönt att hon har sig, själv !
2015-07-10

  i af apa
väl så skrivet!" ensamhetens kakadua"- fr om nu ett klassiskt begrepp för den som begrep...
2015-07-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad detta är bra skrivet! Rör vid alla strängar inombords!
2015-07-10

    Jag är fan större än Sartre VIP
Du blir bättre och bättre!
2015-07-10

    ej medlem längre
Det som övertygar mig, är
slutraden!
Texten i övrigt är ju bra!
2015-07-10
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP