Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verkstans yrväder

 

Verkstadens verkliga yrväder
virrvarr var vardagsprocedur
stressat djur skiter i stämpelur
överträder varje klockfjäder

vakten översåg detta vansinne
hostar när hon hastar in
busig barnaskara belastar
maskade morsans morgontimme

vet inte hur hon ska palla
men pallar upp en bil
vissa dar på verkstan
känns verkligen inte lika balla

från hennes hörn hörs ett skott
en örn undrar hur det gått
morsan morrar motsols
och publiken skrattar rått

helvetes jävla hjulbult!
skruvmaskin rusar på back
aluminiumfälgsmutter stack
hånfullt tumult - knappast förtroendefullt

äntligen klar att sticka
tar bilnyckeln i sin ficka
höjda ögonbryn, vilken syn
uppallad bil verkar vicka

oj, en pall var kvar!
gud vad grabbarna garvar
disträ och dagdrömsk
lite glömsk i sitt ansvar

nya tag nästa dag
slipar rost utan skydd
tappat huvet, verkar obrydd
hostar ut ett halvt garagebolag

jobbar i team, städar i ett framsäte
vad är nu detta, drar allt hon har
men det var ju gasvajern!?
nån svär under huven, ett satans läte

på den som ska parkeras skaver hon lack
annan bil brinner
kusligt vad hon hinner
går på försäkringen - tur, hon är ju black!

hör vilket missljud!
provkör med amu-läraren en bil nån mil
- väj från vägmarkeringen,
du borde ju ha körförbud!

spikar teoretisk test
läraren sitter och fikar 
sätter kaffet i vrångstrupen
hon var ju fan bäst

fick tillsist sitt diplom
men betyg säger inte allt
kunskap kan kastas bort
utan praktiskt underhåll - bara ett lån




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-15 12:15



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Snyggt om rullande schema och farten är hög
Balansen är en ständig kamp
2015-07-15

  Chawa VIP
Jisses, här går det undan! Oj vad orden leker och busar. Rolig läsning men med ett uns klokskap inbakat på slutet. Verkstadslivet verkar vara bekant?!
2015-07-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Så himla bra skrivet om en dag på verkstan, med drivet tempo och bra rim! Du har en skattkista att ösa ur.
2015-07-15

    Dan Myrbeck
Struligt värre, får mig att tänka på den gången när verkmästaren beställde tändstiftsbyte till min bil. Mekanikern såg förvånad ut och sa:

- Den har ju transistortändning...
2015-07-15

    ej medlem längre
Oj oj, otroligt bra skrivet! Var får du allt ifrån...
2015-07-15

  i af apa
vilken fartfylld färd genom
tillvarons allvar...!

utmärkt.
2015-07-15

  aol
Verkligen en dikt som fick det att spritta i kroppen,
2015-07-15

  Marianne Räf
Dokumentärdikt ! Vilka kunskaper
du besitter i teknik å mekanik. Jag
förstod inte hälften, men rycktes
med i de dansanta versgångarna !
2015-07-15

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening
Gillar.
2015-07-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP