Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Processen

 

Manipulativ
kluven vass tunga
förleder unga
skarp som en kniv

förnekar
bevis och motbevis
skaffar vittnen till rätt pris
hävdar att man i blindo utpekar

en vedervärdig man
själv ett offer
in i ett sjukt chiffer
självet tidigt försvann

inte en sekund var han sann
vansinnets vidriga vecka
ljög och gäcka  
- en process ingen vann




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-07-16 20:21



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Texten är bra, ödet är illa
2015-07-17

  Sommarina VIP
hur olyckliga människor mår. Låter inte bra det här
2015-07-17

  i af apa
mästerligt
beskrivet...!!

ja i dessa
hemska salar
där rättvisan skall
skipas...
2015-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad har man att sätta emot en intelligent manipulativ människa i en rättssal? Oftast ingenting. Det beskriver du mycket bra.
2015-07-17

  Chawa VIP
En kall och hård atmosfär, ett rum av pyrande girighet och bottenlös stark rädsla - rättssalens signum. Bildrikt talande text där orden flyter fint!
2015-07-17

  Lars Hedlin
Livets våndor och starka känslor som blir med manipulativa människor...Bra framfört!
2015-07-17

  Lehva VIP
Så skickligt och rytmiskt beskrivet. Du berör. Vansinniga men intelligenta människor finns. På alla nivåer.
2015-07-17

  aol
Ruggigt naket skrämmande beskrivet,
Blev så berörd och ändå poppar vansinnet opp då och då,
2015-07-17

    ej medlem längre
Det måste vara något som gått snett från början hos en människa som beter sig på det sättet. Kanske en svår uppväxt och måste hämnas genom att låta andra lida.
2015-07-17

  Marianne Räf
En aning svår å förstå --
- men intressant, ändå !
Jag tolkar det som att det
var en pedofil, som Lagens
Arm ej kunde nå... Men,
jag är kanske helt ute å
cyklar ... ? Förtälj mig,
katten! :-)
2015-07-17

  Magdalena Eriksson VIP
Bad business
i rimmande ambulans
2015-07-17

  gunnnar nylund VIP
Rättvisan är väl blind... skulle man kunna säga?? Det är upp till advokater,
försvarare, jury, bevis, lagböcker och
kanske framför allt välsmorda, vältaliga
läppars utsagor som avgör en dom.
M.a.o. småfolket får ta stryk, de väl-
situerade köper sig fria! Bra text!
2015-07-16

    Jag är fan större än Sartre
Man blir rätt nyfiken på vad du tänkte på när du skrev texten. Och då har du ju lyckats som skribent.
2015-07-16

  DominiQueen
Härligt rytm, men fruktansvärt om Lögnens vidriga tryne..
Jag säger som jag sa en gång då jag var i domstol - för något jag anmält
"jag vill att rättvisa ska skipas" jag ska det utan Sch-ljud så de juryn skrattade lite roat, och en sa att det var också deras ambition..
Tyvärr blir det sällan eller inte alltis så, vilket Du här skriver om..
Viktigt ämne. Tack
2015-07-16
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP