Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en och en halv månad flyttar jag till Fårösund för att plugga skrivande i ett år. Det är mycket som känns just nu.


Det börjar nu

Jag ska härifrån för jag kan varken
stanna eller lämna när mitt hjärta
spritt i tusen delar slår i tusen
människors bröst

(Jag sprider mitt hjärta i tusen saker
aldrig mer ska någonting få förstöra
allt)

Och jag ska härifrån jag ska lämna
alla dem jag håller kär
Jag ska lämna staden som är min men
som aldrig blev min hemstad

(Jag är i omlopp
Jag är min egen måne
Du försvann men jag ska börja nu)

I en och en halv månad till är allting
tidsbestämt kanske förutbestämt för
jag har slutat tro på slumpen:
Allting är för välkomponerat

(Vi existerar på en förutbestämd tid
jag bryr mig inte om vad du trodde
att du fanns var aldrig slumpen)

Och jag ska flyga högt över alla murar
som jag byggde åt mig själv, morfar var
murare jag har det i blodet men jag har
havsvatten i håret också

(Det kommer göra ont att kyssa dig
adjö men jag måste se
oss ur ett fågelperspektiv)

Kan man varken stanna eller lämna
måste man alltid gå och med hjärtat
spritt i tusen delar kan det aldrig
sluta slå

(Det finns en liten del av mig i
allt jag någonsin älskat och det är okej:
jag lämnade ett spår)

Och allt det där som ska bli resten av
våra liv det svävar just ovanför
våra huvuden vi kan kanske nå det
om vi sträcker lite på oss

(Och allt det där som ska bli vi
det kanske börjar nu -- det börjar nu
Jag tror det började nu)




Bunden vers av Elsa Rohlén
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-16 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elsa Rohlén
Elsa Rohlén