Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stöttar varandra" Madeleine Albright


Nej då så

Det är en märklig förenkling av feminismen att påstå att allt ont beror på den patriarkala könsmaktordningen när det kommer till kvinnors livsituation i den västliga världen. Lägg bort offerkoftan och börja på allvar ställa upp för varandra! Det är aldrig någon som pratar om vad kvinnor gör mot varandra och hur lite solidariska de är med sina medsystrar. Om man ruckar lite på illusionen ser man att miljontals kvinnor konkurrerar med varandra och väljer att läsa Fifty shade of grey. Är vi djur eller är vi människor? Nej, då så.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jane S VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-19 14:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det behövs fler ögon och tillika tungor som vägrar att vara som tunnelseende inför livet. Texten förtjänar sina trenne svärdsliljor. Pennan sägs ju kunna stundom besegra svärdet.
2015-07-19

    Jane S VIP
Svarar Den lilla tänkande här också:
Där har du ju den patriarkala könsmaktordningen inkarnerad i Mr. Grey:
En man med makt och pengar som håller i taktpinnen. Det verkar ju kvinnor gilla att läsa om och dessutom bli upphetsade av, i allra högsta grad. Nå, då så.
2015-07-19

  Den lilla tänkande
Vad har boken fifty med detta att göra?
2015-07-19

  Anya VIP
Yes! Bra! Precis det jag sagt i alla år, det är inte männen som trycker ner oss, det är andra kvinnor. Har själv erfarenhet av det.
2015-07-19

  KattenKin VIP
Bra rutet!
2015-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Jane S VIP