Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra filosofiska frågor

 

Händelser hänger kvar i tiden
som små hål i verkligheten
dagar jagar jag av déjà vu,
liksom dubbelexponerat
där alla osaliga rusar runt

men kärleksmolekylens kretslopp 
kräver sitt kaos

viskar att världen är förvriden
andevärlden uti oändligheten
lider i nåt slags limbo
som en kedja är allt komponerat
samveten i skärseld söker sunt

men kärleksmolekylens kretslopp 
kräver sitt kaos

siar uti samlade svar, stjärnspår striden
multiversum manar mänskligheten
bota vanmakt, värj oss från vrede i blindo
borde i ära bära atomerna vi abonnerat
förbi faller den fallne svart och tungt

...hur ska liv kunna kliva av
ett kretslopp som kräver kaos?

...varför är människan
omänsklig?

...hur ska kärleken 
på en rund planet
komma runt vassa tankar
och fyrkantig logik?  

 ...hur ska en oändlighet
kunna bli kort? 




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-07-20 16:02



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Så svingas vi runt runt
Singing in the Rain! "Kärleksmolekyl"bra där.
2015-07-25

    ej medlem längre
Har läst din text KattenKin...Nu vill jag lämna kroppen och hämta själen närmare. Jag vill njuta och ta känslorna till nirvana! "i rymden finns inga känslor".....i mig finns allt, men universeum plågar sin evighet...du finns överallt! eller som du skriver: "..hur ska en oändlighet kunna bli kort?" Bra hela texten!!!
2015-07-23

  Lars Hedlin
Visa rader :)
2015-07-21

    ej medlem längre
Jag ser en möjlig början, till en
fortsatt diskussion.. just där, den fallne förvisso faller, svart och tungt..
Temat, är som sig bör var gång det
skrivs om, en smula förvirrande..
2015-07-20

  Sommarina VIP
Ja du. Frågor, alla kräver inga svar. Svåra svåra
2015-07-20

  Marianne Räf
Kloka ord och bra frågor !
Fast, den sista var kanske
lite knepig; annars var
det en intressant text !
2015-07-20

  i af apa
att fråga
är att älska,
var det en som sa...

det börjar kanske
där...
2015-07-20

    ej medlem längre
Svåra frågor om livets problem.
2015-07-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärda frågor att fundera på och ta ställning till. Människor låter ofta livet bara flyta på. Utan att fundera över det.
2015-07-20

  Anya VIP
Bra frågeställningar med en dov ton. Själv tror jag att man måste börja med sig själv...något annat kan man ju inte.
2015-07-20

  Nanna X
Bra frågor. Jag försöker svara.
1. Nirvana? fast det är kanske bara för de få.
2. För att hon alltid vill överträffa sig själv.
3. Det är bara att ge järnet <3
4. Fråga Einstein. Eller spela dataspel medan du väntar.
2015-07-20

    Dan Myrbeck
Bra och tänkvärt skaldat.

Visst kräver kärleken, så som allt annat, ett visst mått av kaotisk slump. Annars utvecklas den inte på bästa sätt.
2015-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text att läsa och begrunda!
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP