Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mittemellanbarn

 

Mittemellan, syns sällan
liten ambitiös tös
fastnar i duktighetsfällan
en gåva av glädje, så generös

allt var dock bara ett spel
hon la sin längtan i en ask
kände sig stympad, aldrig hel
med anden bakom en mask

för att få plats bland problem
hela livet som en ambulans
med lösning var hon inte sen
såg det som sin enda chans

under ungdomens uppror
raseri över ett förlorat jag
klev ur nickedockans skor
anslöt sig till de utslagnas lag

tar avstånd som vildvuxen
läker barndomssår så gott det går
ett kors att bära mamma kära
undrar bara ibland hur du mår 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-20 11:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA så är det många gånger.....
2015-07-21

  Åsa Njunjes
Härlig rytm i denna slår an i mig först och sen "hör" jag vad orden säger och berörs.
2015-07-20

  Sommarina VIP
Du är så himla bra på att rimma. Om mittemellanbarns dilemma
2015-07-20

    Dan Myrbeck
Tänkvärtbra skaldat.

Jag har alltid försökt behandla mina barn lika.

/Nollbarnspappan
2015-07-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Starkt och berörande faller dina ord i fint rimmad text.
2015-07-20

  Magdalena Eriksson VIP
Fint! Många trådar samman till färgstark och nära text.
2015-07-20

    ej medlem längre
Mammas omsorg om sin dotter när problemen dyker upp.
Fint diktat!
2015-07-20

  Marianne Räf
Bra! Välskrivet å fina rim!
"med anden bakom en mask".
Kul uttryckt !
2015-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Klämd i mitten, ja!
2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP