Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bestämd Hämnd

Mot ett bollplank sparkades feghet
Med ett kiv utav nedstämdhet

"Hej pojk!
Sluta klaga,
Barndomen är en saga"

Nu har män slaktat auran med själen
När all lycka fanns i Sälen

"Hej pojk!
Börja tänk,
Ungdomen är en resa"

Hur kan dom göra så
Hittades ingen att förstå

"Hej pojk!
Begrunda skämd,
Vuxenhet är livets hämnd"

Vad mogen är
Vilken mig är kär

"Hej pojk!
Sjung hem,
Ålderdommen tar det sen"

Gör mig levande
Giv oss ett leende

"Hej pojk
Med dödens minnen,
Bland alla himlens sinnen"

Klockan tolv
Klackar tomhet mot golv


H.C.B




Fri vers (Fri form) av H.C.B
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-20 20:56



Bookmark and Share


  Marianne Räf
En fin dikt! Mogen på ett bra sätt,--
-- som en persika i juli ! Bra, HCB!
2015-07-20

  Svartsilver
Tycker om din text! Den är intressant
och klingar bra i takten .

2015-07-20
  > Nästa text
< Föregående

H.C.B
H.C.B