Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandhugg


Dagjaget stiger upp ur nattjaget,
pudrar sina kinder rouge,
smetar läppstift och slår sig gordisk. 

Klockor dras upp och strandar
som vem som helst – samlar fossil,
fyrfärgstryck och sammetstavlor. Solen skelar. 

Vi kliver ur drömmen som hud ömsas.
Blinkar in jordens språk, finner oss. Finner de andra
och fingrar på pistolerna i fickan. Himmel och dyning.

Så talar vi stammens språk. Samförstår,
så gott det går, stimmets språk, hjordens språk,
innan vi flyr under ytan som sjungande valar.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 405 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-07-21 05:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
När man kommit till slutet så kan man spela filmen baklänges och till sist krypa i nattjaget igen...gillar upplägget och alla tolkningar man kan göra...
2015-07-25

  i af apa
löv it...!!

"innan vi flyr under ytan som sjungande valar." ... ... ...

wow!
2015-07-22

  TrollTörnTrappan VIP
Stimmar på stammens vis i soltimmar... Knyter ihop kläderna?! Ungefär precis så går det till de flesta dagar!! Läste det som "dujaget" först... (inspirerad av nästa dikt)
2015-07-22

  Magdalena Eriksson VIP
Under att vara val
Vara människa
Under ytan. Du skriver med en mogen tydlighet som ändå söker ... in i det omöjliga med friska tag.
2015-07-21

  AgnesP
En text att grunna över. Gillar!
2015-07-21

  Nanna X
Haha du har snott min titel, känner mig hedrad eftersom du skapat nåt helt nytt, närmast en virtuell värld... mycket intressant. Sammetstavlorna utgör en skön kontrast till fossilen och hjorden.
2015-07-21

    prima donna
Underbart språk, love it! Min tolkning: vi socialiserar, minglar litet men i slutändan måste vi ändå stå själv
2015-07-21

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här.

"Dagjaget stiger upp ur nattjaget"

"Vi kliver ur drömmen som hud ömsas"


2015-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson