Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vittnets blues



Det finns nåt vackert, som ingen målat
Det finns en känsla som ingen rört
En ljuvlig nektar, ingen skålat
En vacker viskning, som ingen hört

Ta mina vägar, dom kan jag mista
Ta mina tankar, dom få jag har
Om nästa snedsteg, så blir mitt sista
Så finns det spår, som dröjer kvar

Se havets vågor, dom driver fria
Se tärnas lättja så uppenbar
Jag bundet skriva, en blåkopia
Som nån jag ville, men inte var

Jag känner krampen, det kan ni veta
Jag är med ondskan, högst välbekant
Att finna lycka, då får man leta
Och aldrig rädas, dess duellant

Men djupt i mörkret, där skall det brinna
Det klara ljus, som någon tänt
Och den som söker han skola finna
Och den som tvivlat, skall få bekänt -

Allt detta vackra, som ingen målat
All denna känsla, som ingen rört
En ljuvlig nektar, som ingen skålat
Till ton av kärlek, som ingen hört




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-07-22 13:00



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
som en strängad gitarr ett öppet kärl som slår i strupen
2019-04-06

    snöö
Så vackert! Flera av verserna har en härlig klang som berör mig särskilt djup. Vemod, smärta hopp, den har allt. Kändes bra att få läsa den, tack för din konst.
2015-07-26

  Linda CH VIP
Mycket fint flyt och lyckade rim. Gillar innehållet och känslan i texten.
2015-07-26

    sunnanvind
Helt fantastiskt... Som den vackraste tavla målad i fantastiska färger i de olika slag. Penseldragen vittnar om olika sinnesstämningar som vackert bildar ett mönster, allt skapat av en konstnärens känsliga fingrar! Jag älskar den!
2015-07-24

    ej medlem längre
Vackert diktat. Tycker om det fina flytet, rytmen i dikten.
Trevligt att höra den läsas!
2015-07-23

  Stefan Albrektsson
Mycket vackert rimmat och väl rytmiserat - bluesfeeling i texten, men jag kommer på mig att sjunga den till "Det går en vind över vindens ängar... Alltid imponerad av dem som kan skriva rimmat med bevarat innehåll och känsla. Och trevligt att höra dig läsa - välgjort (om än något svajig ljudkvalitet). Dessutom snyggt inclusio av första och sista strofen. Tack!!
2015-07-23

    ej medlem längre
Det var som det var en del som jag inte förstår är hur du lyckas så som du gör så så. Jag tyckte den var som den var inte som jag tycker om dikter så är det. Så ta inte illa upp men den var inte så bra som jag tycker det finns dem som skriver som dom skriver så försök igen och gör ett kast iväg till det som är i en bok om dikter som du skall läsa tycker jag. Så
2015-07-23

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Oerhört vackert och fint skaldat. Tack..!
2015-07-23

    ej medlem längre
Snyggt!
2015-07-22
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP