Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skiftningar


Husen längs dessa gator
står som en polerad tandrad.
Gatornas torra tunga spelar
under en gom av brun smog. 

Det finns avstånd
som inte handlar om tid och rum.
Tiggarmuggarnas tomma blick
vädjar till det bättre. 

Jag räds när dagen
dras utanför gränsen.
Innan natten vrider upp
dagens arm mot ryggen,
tvingar på den bindeln
och ställs mot muren
behöver jag skrika. 

Månen släpar sin vinge
över den röda marken,
städar upp skärvorna,
och ursäktar sig blommigt
inför turisterna på väg
ner i underjorden.

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 321 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-08-06 09:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bildrik text med mycket känslor...
2015-08-12

    prima donna
Bra Stefan, precis så!
2015-08-08

  Palett
Stark text i mollton !
2015-08-06

    ej medlem längre
Stark läsning detta,
Din förmåga att
skriva, formulera/skildra är fenomenal ...
2015-08-06

  Jaseph
En riktigt obehaglig text. Skriven med den skärpa som bara dikten kan ge. Vi behöver handla/skrika/göra något innan det är för sent. Tiggaren är inte något främmande att vältra all skuld på . Vi vet bättre.
2015-08-06

  Marita Ohlquist VIP
Vi och ni!
"Det finns avstånd som inte handlar om tid och rum"

2015-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson