Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PHILOSOPHIAS PRAECEPTUM

Definitionen av det grekiska ordet "filosofi" vars grundsats betyder "kärlek till vishet" betyder inte i filosofisk mening ett accepterande av tron på någon Gud,utan bjuder människor en öppen dörr till en enad syn på universum i vars och ens strävan att göra dem till kritiska tänkare,och filosofins medel är just ifrågasättande hellre än ett stumt observerande i sökandet efter en allomfattande sanning,filosofin är demokratiskt förankrad.

.




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-13 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP