Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skolstarten minner

Småpluttar Stor Skolgård
-ettagluttare med glugglugg

Gården krasar av grus och hårda skor
händer håller vuxna byxben

ljuden gör konstiga ljud

ovanliga kläder skaver
håret vill rufsas

Korridorerna långa och blanka
-dörrarna öppnas ut med arga tanteransikten
som kan dra in hårt i armen

lukter luktar

Nya pojkflickor från
Andra Gårdar
-namn som inte kommer ihåg

Bänkarna serlikadana ut

Flätan framför vill dras i
Ochbredvidnära
tjejbaciller

Mammor bakom bakom
doftar still

Fröken går omkring och krasar med armband
Tar-i-Hand
nigerbockar

Frågor frågas
-Hur känns det
att börja börja
känns att börja
hur känns det

Röster piper artigord
Stora Svåra Svar

Handen -som sitter på min kropp
upp

En pipröst pratsvarar

Mitt ansikte pratar

Inte jag






Fri vers (Fri form) av Mats Edin VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2015-08-14 07:04



Bookmark and Share


  Respons VIP
En träffande skildring av livet för en ettagluttare! Bra!
2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP