Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN GÅTFULLE DIKTAREN

Han är benämd  som  diktare,  och  meningarna
om  denne  är  delade   som  i  en  avgrund, man
letar  efter  en "röd tråd" men  finner  röda  tråd-
ar lite  här och var i hans  produktion, vilket  för-
svårar  fastställandet av  den  mest  utmärkande
röda tråden, dueller och vadslagningar  utspelas
om rätten till den rätta bedömningen,och deltag-
arna  är många, man  jobbar  natt och dag i skift  
för att fastställa den sanna sanningen.
Vad och  vem  är  det  som  styr hans  diktande ?
en del säger att det är  djävulen  själv  andra  att
det  är  Gud  i  sin   allsmäktighet.  Själv  lär  han
enligt   ryktet   förklarat   att  han   är  "moraliskt
indiffirent"*  därför  tror  jag   man   kan  dra  en
trolig  slutsats  av att  han inte  vistas  i  den värl-
den där  man utger  sig  själv  eller  utser  männi-
skor  för att vara  något  eftersom  det  genererar
trubbel,  och oftast visar på motsatserna, oavsett
hur och vad  man än anser  vara  den  rätta  röda
tråden.
                                       *
* Bortom ont och gott.
-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 515 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-20 13:05



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Tja,du ! jag är oftast bemärkt för att inte gå omkring och "tycka" saker och ting utan har en mera sofistikerad stil,vad i gäller förhastade kommentarer har jag tidigare kommenterat kommentarer med att de skulle få möjlighet återtaga sina applåder i det fall att den ändrade eller fullödiga textens slutresultat inte inger det löfte den utgav i 1:a styckets inledning av vilken applåderna föllo när huvudoch svans bytte plats som epilog och prolog ungefär.Kan detta vara ett tillfredsställande svar på er resonans
2015-08-20

    ej medlem längre
Eller missade jag avslutningen när jag kommenterade första gången??
2015-08-20

    ej medlem längre
första kommentaren skrev före tillägget på texten. : Själv har han enligt ryktet förklarat osv....
backar lite eftersom tillägget drar ner min fundersamhet en aning på något sätt.
Var bättre avslut först tyckte jag.
(dessutom sjukt irriterande att det tydligen möjligt ändra en text och behålla kommentarerna intakta.
I detta fall kvittar det men det kan ha sjukt stor betydelse i andra fall
man kommenterar text A som plötsligt blir text B men med min gamla kommentar. Känns olagligt på något sätt. Vad tycker Vikingen tex om min fundering kring det?? Och ni andra? Systemfel va??
2015-08-20

    ej medlem längre
skickligt upplägg
gör läsaren fundersam
vad är vad
2015-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP