Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träden


Träden reser sig som ansiktslösa gestalter från barndomen.
Trinda kroppar av ringlande kanaler karvade ur kork.

Tallen sträcker ut oljiga fingrar över horisontens segelduk och dränker den i guldad honung.

Fallna kottar hopar sig i rotkanalerna i väntan på avfärd.

Glasbjörken betar fridfullt i gläntan och idisslar solen.

I takt med syrsornas stråkar driver Boreas den skälvande tremulantens vindspel.

De evigt kronade ekarnas vida grönska ger hägn åt tillvaron.




Fri vers (Fri form) av Huvetåhjärtat
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-20 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Huvetåhjärtat
Huvetåhjärtat