Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstljus

Genom trädens grenverk
målar solen
markens skuggor
långa.

Löven ligger likt
ihopskrynklade lappar,
tecknade i sommarens
mulnade löften.

Trängseln i staden
blir en trygghet mot kylan.
Bortvända blickar söker
gemenskap i samvarons lunk.

Vinden städar rent i parken
och samlar bråtet i prydliga högar.
De nakna häckarna döljer
inte längre några hemligheter.

På en frostig bänk
ligger gårdagens ledare.
Rostiga hästar hopar sig i stället
i väntan på ägare som inte längre finns.

Dånet från tystnaden
slår en spricka
i himlavalvet och ur sipprar toner
av blått och guld.

Röda lador står tomma
utan säd att skörda
Räven driver bort över åkern
vandrande efter vindarnas viskning.




Fri vers av Huvetåhjärtat
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-10-17 06:46



Bookmark and Share


  Amanda N
Vackert!
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Huvetåhjärtat
Huvetåhjärtat