Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VERKET SOM ERSATTE BIBELN,KORANEN OCH LAGBOKEN

Så  när  den  trötte  filosofen  och  forskaren   lade
sista  arket  till  sitt  livsverk,  vilket  omfattade en
miljon  volymer  band, där  vart  och  ett av dem i
djupgående  analys  av  vetenskapliga  avhandling-
ar avvecklat världsproblemen som på ett löpande
band, slog  det honom att denna värld och männi-
skas intellekt ej ännu  var  mogen  ta  till sig detta
verk, men  tusen  år  gick  och  man  fick  då  först
syn på det, när  världen  beprövat  allt  och  hadde
sen  dess  givit  upp  alla  försök, verket  blev  som
filosofen  förutspått,  den  nyckel  till   ett  nytt  liv
för en ny  värld  och  nya  människor  med ett mer
obegränsat  intellekt  än  den  tidigare, och  verket
ersatte   sålunda   Bibeln,   Koranen  och  samtliga
länders lagböcker, samt att hela världen  samman-
fogades till ett enat land,med ett enda gemensamt 
språk.Det upprättades därefter ett universalbiblio-
tek med detta verk som central del.
                                            *




Prosa (Kortnovell) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-23 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP