Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SOM FUNDERAR PÅ ATT SKRIVA SIN SJÄLVBIOGRAFI......

.......gör klokt i att skriva den själv, innan det är
försent, men den som  skriver  denna  i  förtid i
unga år bör vara begåvad med  synsk  förmåga,
i annat fall så riskerar  biografin  bli  betraktad
som  en  livslögn,  för  mycket  som   ännu  inte
hänt kan mycket väl inträffa som livsavgörande
slutkapitel.

I  vad  tillkommer  " självbekännelsebiografier"
ämnade  att  i  slutskedet  av sitt liv  söka  frid i
sitt hjärta och rena sitt samvete  inför  stundan-
de hädanfärd, och  tillkännage inför världen de
brott som du begått, kan  det  vara  en  utmärkt
ide att  lätta ditt samvete, för dödsstraffet är ju
ändå  utmätt,  oavsett  brott och  skuld, och när
det är verkställt  har du inget mer att förlora än
ditt  oförtjänta  rykte, som  grundats  på en livs-
lögn,med oförtjänta ovänner och vänner.
                                           *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-28 01:19



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ett ibland fungerande alternativ
är att skriva sin självbiografi
i en serie band där varje del är skriven
i slutet av de olika faser man genomgått och genomgår under sitt liv ...
Slutkapitlet bör dock enligt denna strategi
skrivas av någon efterlevande man litar på i sitt liv ...
2015-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP