Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INDIVIDUALISM OCH KOLLEKTIVISM


En del skapar sig själva genom sin egna praktik
andra enbart genom sin teori.

Många låter sig formas  efter en massa,där influ-
enser av diktatur  kan  skönjas  i  dess  "allaslika-
värdes-princip", vilken  hämmar individers indi-
viduella personlighets utveckling.

Vissa är individualistiska auntodidakter,där der-
as " olikavärdes-principer" berikar utbyte och er-
farenheter  individer  emellan i mångfaldens  ut-
veckling.

Det finns de vilkas  dåliga  självförtroende  vilse-
leder dem att låta sig  luras in i en personlighets-
utvecklares nät, där  allt  annat  utvecklas  utom
den egna personligheten, eftersom det är en red-
an uttänkt  form  av  personligheter  av  vilka en
annan person utvecklat dessa som sina egna ide-
albilder av personligheter. En sann personlighet 
kan  endast  utvecklas  av  och  genom   sig  själv,
oberoende av andra.

Eller : Kom och köp  dig  en "ny" personlighet,
min viljas slav och avbild av mig som förebild.


                                        *

 

 




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 591 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-29 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP