Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På liv & död !


Slagsmål



Känner trycket ifrån
predatorn över mig!
Kunde hans blick döda...!

Han frustar av svart hån;
Vill, liksom, ta för sig -
så jag blir - hans föda!

Min ande, en demon
då blir, kropp har den ej, - -
lemmar, blodigt röda !

Finns det, välan, nått sätt
å undkomma hans tand -
- å gå fri ur Fällan ?

Hänger, nog, på mitt vett !
Det bistår mig, ibland, --
misslyckas mer sällan !

Hur ska jag göra rätt ?
Ska jag tända en brand -
och så röja källan ...

... som vill ge mig pina, -
- å inte nånn Lycka !
Kanske, hoppar han till !

Han får illa grina, -
när han ser mig rycka
bort hans rykande grill!

Kanske, kan jag gina
mig till ´en å knycka
hans plats, såsom jag vill !





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-29 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf