Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Ska vi simma till Ryssland?

Knappt större än sin vinbox som
hon bjuder från först säger han nej för man får inte dricka egna
medhavda drycker hon säger det är ju hon som medhavit, måste
vara full nu, nära tre liter har de druckit, mest hon men
sluddrar ändå inte mycket luktar
lite när hon kommer nära ansiktet med
munnen typ en timme kvar, bron och
sen tre mil till på Öland han
vågar knappt andas hon
sover, hans axel sover
med det
rinner saliv från hennes
mungipa de
ser nog ut som par när han släpar av
henne

Hon vaknar i hans knä ser upp in
i han gröna ögon hans
blå

-Ursäkta ba säger
hon -men vem är
du?

De skrattar hon
minns inget från på bussen som
åkt

Köpingsviks långvita badstrand hon
MÅSTE äta något han
får fart hon får inte fatta hur tråkig han är vilken
mes han är sp
liten och ändå 150
grammare cheese, stor
pommes å Cola han
bjuder när han säger det minns han inte om han redan sagt
det
hon ligger i hans
knä igenhennes lår vita som
sanden utan känsel i
sina

-Jag vill bada säger
hon frågar inte
honom Upp å iväg ner mot
vattnet drar upp
klänningen av i bara trosor
snabbt han plockar upp
klänningen Kom då ropar hon vänd mot honom
bara
bröst bara

Han har inte sett några på
riktigt på en
riktig

Går i
i kalsonger nya Björn
Borg kallt allt han äger ligger
där i jeansen i
sanden hon tar i
hand ut så
långgrunt måste vara flera hundra
meter hon dyker fast
det är grunt fortfarande med
huvudet så
söt blöt håret
klistrat så huvudet blir typ
runt -Håll
mig säger hon han
håller bröst mot
honom Skiter i om dom tar
kort korten -Ska
vi simma till Ryssland? hon
pekar ut han
skrattar - det
är nog typ Oskarshamn -Va säger
hon med luggen för -Ryssland
är på andra, på östra
sidan -Å vad TRÅKIT skriker
hon Fryser
skakar,
hackar
tänder
-Håll mig, bär
mig han orkar
inte hela vägen in fast hon är så liten för
hon bara hänger kan
man dra upp hon? det går nära
nu flåsar lägger
henne i sanden lägger
sig på men kväver nog rullar
av drar upp känner
henne ansiktet munnen nära
nära det är som på bussen men
hela hon på nu vill aldrig det
ska ta slut har fixat en brud känns
nästan varmt snedluggen när
hon vaknar sover hela hans kropp ändå
ligger han kvar -håll
mig va -håll
om mig han
håller ju om henne med
hela sig, om hon hela
han håller hela livet havet gör evig musik han
aldrig kommer glömma hans
överlägset bästa midsommarafton han
är inte tråkig















Prosa (Kortnovell) av Mats Edin VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-30 06:29



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Mycket fin text!
2015-08-30

  Respons VIP
En lång fascinerande berättelse skriven som dikt. En språklig upplevelse att njuta av.
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP