Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT BARNS BLICK

Ett  barns  blick,  är  en  upptäcktsresandes,
en forskares, en poets och  en  filosofs blick,
men det har ännu inga ord  att klä sina upp-
täckter,  forskarrön  och  filosofiska   tankar 
med, så det är tur för världen att vissa barn  
aldrig  blir  vuxna, utan  uppehåller  sig  vid
äventyrliga   upptäcktsresor,   vetenskapliga
forskningar,  filosofiska  meditationer, samt
att  i  poetiska ordalag söka  beskriva och be-
rika den med nya medvetandenivåer.
Ett barns osuldsfullt  frågande  blick  är  det
mest intelligenta mot en skuldbetyngd värld
utan kloka svar. Ett  barns  blick  är  den ren-
aste blicken mot en smutsig värld                              
                                        *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-31 16:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP