Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyft fram det goda ty det föder gott

Det är lätt att glömma bort

allt gott som människor gör

allt bra som sker i vår värld

allt som faktiskt fungerar

och bara blir bättre

 

Det är lätt att glömma bort det

om journalister våra skribenter

visar mer av det som är dåligt

allt som inte fungerar

 

Det är viktigt att vi får mer av

att vi får se goda exempel

som gör att vi fortsätter att tro

... på mänskligheten!

© Angela Bohlin

 

 




Fri vers av Angela Bohlin VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-04 07:59



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
Helt klart är det så
Kramar
2015-09-08

    Dan Myrbeck
Instämmer! P1 försöker ta med även positiva nyheter numera.
2015-09-04

  bittemi VIP
Ja håller med. Allt hemskt blir förlamande. Vi behöver också se det som är bra!
2015-09-04

  Peter Stjerngrim VIP
Hel rätt!
2015-09-04

  Ida-Marianne
Så skönt att läsa en text där någon vågar trampa en millimeter utanför den påbjudna åsiktskorridoren. Det är ju förbjudet att kritisera journalisternas höga moral och "goda" avsikter. För dem är ju olyckor, krig och flyktingelände väldigt bra tillfällen i deras strävan att skapa scoop och säljbara storys.
2015-09-04

  agneta pichler
Så sant

Vågar inte idag läsa tidningar
Knappt vara på fb
Så mycket elände
Pajkastning

Jag är inte fri från kustlinjen

Jag slår hårt av förbannelse
Över hur människor är blinda till allt
Utom själva jaget

Därför var dina rader rena fräscha sanna
Och något att tänka på :)
2015-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Angela Bohlin
Angela Bohlin VIP