Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag blev ett måndagsbarn

orden fastnar halvvägs
och kaffet, det är kallt
vill kulminera i en bokstavsexplosion
där jag får ur mig allt

det svarta drar åt sig dammkorn
och görs inte rättvisa alls
jag halkar fram, jag hankar mig fram
men fastnar i alla fall

sexton med förstånd bortom mina år
men formuleringarna dryper av klichéer
som om jag redan sett allt, gjort allt
kanske kan jag lura med er

sexton år och visste inget
men uttalade mig ändå
fast jag inte gjort nåt, inte sett nåt
så kunde jag förstå

för jag har alltid fattat grejen
men jag är fast i en hybrid
av att vilja leva farligt och testa allt
fast jag skötsamt bidar min tid




Bunden vers (Rim) av popsnöre
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-07 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

popsnöre