Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

collins mile yard walking boots

jag har inga collins mile yard walking boots
inga sånger kvar på gitarren
och tack och lov, ingen cancer i blodet, ännu

jag har i stort sett inga cigaretter kvar
inget kaffe i långa glas och ingen större poesi
i mina byrålådor

jag har bara den här dikten
några enkronor i jackfickan
en vulkan i min vänstra lunga
och ett urgröpt falköga

har ingen flicka som väntar i ett gathörn
ingen som hänger hudlös utanför min dörr

heller ingen
att strö atlantskimmer
eller barkveckla över

inga döda barn på mitt samvete
inga förstörda ord jag lämnat kvar
sannolikt inte heller någon existens
i omgivningens minne

jag har bara de här orden
en papegoja med sne kvinnosyn
kärleken till maria callas
och en bruten fjärilsvinge

jag har inga collins mile yard walking boots

jag har inte det




Fri vers av Mattias Alsander
Läst 377 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-17 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alsander
Mattias Alsander