Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter


Det är nu i framåtfallande steg det sfäriska vidgar sig
jag minns dig
Tio år smyger iväg
du är hudminne, blundande mellan mina lår

Trottoarernas asfalt spricker upp i de vidaste av himlar

Hösten reser sig

Minnesvisk om drömmar

Du är min vandringssägen
mitt ljuva ärr
mina hallonvarma läppar

Mitt gömda silver i tvärs över landet

Rödsamma flikar i allt det svarta


Bädda rent för pojkarna
lägg vantar i deras jackfickor

Sorgen kommer aldrig kunna
tas ifrån dig 




Fri vers av Nina Ahlzén
Läst 750 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-09-20 18:00



Bookmark and Share


  aol

2021-02-06

    ej medlem längre
Spännande bilder målas upp och berikar texten, har aldrig hört men gillar "hudminne". "Blundande mellan mina lår" är så sensuellt.
2019-02-12

  objekt3
Orden du lämnar kvar och speglingarna rister i förmiddagsljuset.

Vi önskar vi fått tur att turas om att sätta stoppskyltar vid alla vägar.

Någon annan stans, ett annat land -
där sorg och smärta inte ens är ett minne.

Vi böjer våra nackar i farväl
2018-04-26

  Maria Zena Viklund
Nina dina gripande ord fulla av vemod griper mig nu mer än jag förstår.
2018-04-10

  Maria Zena Viklund
Nina ??
2018-04-10

  Bjarne Nordbö
Drunknar i dina ordvirvlar. Det ska vara gott att dö. Det här var bra.
2018-04-01

  pang
Du fångar så stora känslor med ditt bildliga språk. Vissa formuleringar som har sådan kraft- "blundande mellan mina lår", "framåtfallande steg". Det känns som om du vet exakt vad du skriver om och att det ligger så oerhört mycket bakom orden.
2015-12-17

  Carola Zettergren
ÄLSKAR.. perfekt vemod. Sparar den att ha med hela vägen. Tack.
2015-09-29

    ej medlem längre
Enastående vackra meningar här:
"men du är hudminne"

Och: "Trottoarernas asfalt spricker upp i de vidaste av himlar."

"Hösten reser sig."

Rik dikt.
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Nina Ahlzén
Nina Ahlzén

Senast publicerade
Vinter
* Se alla