Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min älskade dotter.


hur var det nu

 

 

först föddes hon,
som ingen annan
sen växte hon,
som ingen annan
sen började hon i skolan,
som ingen annan

 

sen gick hon där, med och emot
men alltid
som ingen annan

 

så lärde hon sig,
som ingen annan
att världen är en plats,
som ingen annan
där hopp och fred och kärlek
är allt

 

så mognade hon,
som ingen annan
reste sig och sa 
som ingen annan
att världen är till för alla
och ingen annan

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-09-20 19:41



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Intressant formulering.... .
2016-07-28

  S-E Forslin/same
G E N I A L I S K T!
Så små de är, vid jämförelse, puttifnaskarna med Nobelpris dinglande för identifikation!
2016-03-22

  Lili Samuelsson VIP
förbaskat bra. upprepningarna "som ingen annan" gör det till en språklig höjdare
2015-09-22

  RitaBrunner
Helt underbar!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP