Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KROKODILER OCH ANDRA MÄNNISKOR

 

Många människor  har  en  önskan  om  att
slippa hälsa  på  främmande  personer, och
skulle också hellre  vilja be de flesta av sina
ytliga  bekanta dra  åt helvete, som  de mot-
villigt av sociala trevlighetskoder betvingas  
hälsa  på, men  som  bara  tror  att dom vet
vem man  är  istället  för  att veta vem dom 
tror att man är.
De tränger sig  på, tar  ett  steg i taget  med
krokodilleenden och smicker, skrapar med
foten utanför din dörr,står på pass och lyss-
nar efter infallsvinklar,för att söka öppning-
ar och komma med desinformativt vilseled-
ande bud.
Den där ytliga  trevlighetsfernissan av falsk-
het, rinner  nog  av  med mascaran  vad det
lider, när  skenet  som  bedrog snörper sig i
halsen och tunghäftan stelnar  i  strupen  åt-
följd av en häpen grimas,medan slipsknutar-
na stryper den  falska demokratins diploma-
ti.

                                     *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-21 14:52



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Snyggt skrivet!
2015-09-21

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
...i tillmötesgåendets strategiska likavärdesprincip,för att utröna vem som äter upp vem först.
2015-09-21

  gunnnar nylund VIP
Om i krokodilens
tysta diplomati
man le å flina
i sympati
äré bättre å grina... krokodiliskt
å kan hända
bita dem i deras ända.

He, he!!
2015-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP