Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IDENTIFIKATIONSKRISERNAS TRIPPELPROBLEMATIK

Jantelagens  motsats  i  att " bli  någon / något "  ut-
löser en  farlig  identifikationspsykos  hos  instabila
psyken, dels  hos  faderslösa pojkar som i avsaknad
av förebild  hos  en  far, hänger  sig  till  destruktiva
idealbilder  av  en  på  film  högst  romantiserat  för-
ljugen värld. Sedan har vi de som i sin  desperation
av att bli  sedd och verkligen "bli" någon  inför  värl-
den,mördar kändisar,eller när en viss religion skall
påminna  världen  om  att  " gud  är stor " använder
självmordskandidater i dess namn.
Här har vi ett trippelproblem  med  Jantelagen som
inte vill att man ska bli något, de  som  är något och
de som vill bli något,och för att det ska bli ett riktigt
kaos  på  maskeraden  finns  det  dubbla  identiteter,
identitetsstölder, karaktärsmördare, och  cyberiden-
titeter, men där finns också "New-ageretreater" där
man" bara  kan vara" dvs : Ingenting !  eller  så  hän-
ger man sin  identitetslöshet  till  en  "personlighets-
utvecklare" som  väljer  en  identitet  som hon anser
skall passa,sista steget är att låta sig  plockas sönder
bit för bit inom  ett  psykiatriskt  team, som  de  inte
kan sätta ihop igen,och bli en lekboll för deras psyki-
atriska spekulationer och filosofier på livstid.

                                            *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-24 03:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP