Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utrota råttorna

Jag skulle kunna förvandla huset

till ett hem

sätta upp tavlor
på väggarna
tvätta fönster, städa källaren

och laga ljuset
lysrörsarmaturerna
så att synen blir

ren och klar

jag skulle kunna städa i skafferiet och garaget

utrota råttorna

lämna tidningsbuntar till återvinningen
panta tomma ölburkar

och utrota råttorna
ta upp klädhögar från golven
laga taket på vinden
städa garderober

jag skulle verkligen behöva Röja Upp

och utrota råttorna
som gräver sig ned
djupare och djupare

tvätta fönster, slänga tomma vindunkar

jag borde
ringa Anticimex och Be;

- Utrota råttorna!
bärarna av min skam

Men var
skall jag då
placera skammen?




Övriga genrer av Ingela Svenson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-06 09:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara så bra! Man är med både i den förtvivlade städningen och den resignerade slutsatsen.
2015-10-09

  RitaBrunner
Sanslöst bra Ingela!
Knockout slutrad!

2015-10-06

  Nanna X
Ja det är en mycket bra fråga säger jag som just storstädat och hivat in en del bråte i garderoberna...
2015-10-06

  Daniel_78 VIP
Precis en sådan text som jag tycker om. Att klä tankarna i tingen.
2015-10-06

  Arja Söderfeldt
Mycket tänkvärt och bra skrivet!
2015-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP