Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det så?


Det gäller inte mig

Tv\'n skriker död och våld,
Det gäller inte mig.

Översvämningar, jordbävningar,
Det gäller inte mig.

svält och hungersnöd,
Det gäller inte mig.

Folk igår dog för rättigheterna vi har idag,
Det gäller inte mig.

En kvinna blir misshandlad i en gränd jag går förbi,
Det gäller inte mig.
... inte jag...
Är det detta man måste intala sig, för att kunna sova på natten, i dagens samhälle?
Vart har den barmhärtige samariten tagit vägen?
Vi behöver honom mer än någonsin
I vår såkallade välfärd.




Fri vers av FAE
Läst 468 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-23 02:15



Bookmark and Share


  En strimma av guld
En mycket bra dikt och frågorna som du ställer är väl värda att reflektera över och ändra sitt sätt. Visst stänger vi ibland för att vi inte alltid orkar med att ta in allt jobbigt, men medkänsla efter den nivå som man själv klarar av är ju en bra bit på väg.
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

FAE
FAE