Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grattis Svetlana Aleksijevitj


Nobelpriset i litteratur 2015

Inatt kan poeterna sova

Inatt kan pennorna vila tryggt
i pennställens vaggor

Inatt kan kartorna dåsa
med kompasserna
under ett täcke av damm

Ingen behöver ta på sig grovkängorna
för att klättra ned mot avgrunden

Ingen behöver stirra
sanningens odjur i vitögat

Tusentals tysta vittnesmål
har fått sin historia

Miljoner människor jublar

Svetlana har gjort jobbet!

Lukasjenko tar en huvudvärkstablett
Putin petar irriterat sina naglar

Tryckpressarna rullar
Läsarna väntar
Böckerna är på väg




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-09 07:18



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Kärlek till berättaren
och litteraturens mission impossible!
Blir varm av texten känner igen. Tack.
2015-10-13

  Marita Ohlquist VIP
"Tusentals tysta vittnesmål
har fått sin historia"
Ser fram emot att få läsa boken.
2015-10-09

  Hanna Mari Wallin
Härligt att uttrycksfriheten verkligen får komma till tals,

upprättelse eller i alla fall sanningen lyfts fram

som drabbad vållat människor verklig skada..
2015-10-09

  Mats Edin VIP
Pravda!!!
2015-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP