Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Benjamin

Precis när jag tillsammans med min föräldrar
byggt upp min karriär
som en spikrak asfalterad motorväg
med dubbla vilthinderstaket
fluoriserande vägmärken
och 78 planfria korsningar
så kommer du
med dina miljoner myror
som tränger sig in och under asfalten
och bär bort den bit för bit
mot den gröna skogen

Hur kan du var så underbart fräck!?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-10-17 12:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Slutraden är befriande och säger allt:-) för Benjamin ("Glädjens son" på hebreiska)
2015-10-17

  Anya VIP
Intressant text...jag ser Benjamin som en människa som kommer in i diktarjagets liv och raserar den där spikraka asfalterade vägen. Undra vem han kan vara? Ett barn? Barnbarn? Kärlek?
2015-10-17

  Blomma-Stjärna VIP
JA - så underbart
"allt man levt för" kan gå i kras för något ännu mer meningsfullt!
2015-10-17

    ej medlem längre
Vilken härlig "myrstack"!
2015-10-17

  Magdalena Eriksson VIP
helt underbar!
2015-10-17

  Gunwale VIP
Underbart, just det!
2015-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP