Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖMD



Förrådd, sviken
och bespottad,
i gryningsljus
blev du slagen.

hanen gal med sin hesa röst
klippan blev tillintetgjord
mänsklig ofullkomlighet, skall
tuktas med skam

Förrådd av dig själv
skall du den långa
vägen i smärta vandra.
Hånad, bespottad och
förnedrad till döds.
-------
Osedd och sviken skall
du färdas ur mörkret
resa ditt tempel, Du
som är ljuset, segraren
uppståndelsen och livet.

© Bosse




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-25 03:56



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
ord som andas svek men
som i sista stycket lyfter i styrka och hoppfullhet

Gillar!

2015-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten