Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Henning Mankell är död

Första dagarna
var som att
plocka ut klasskassan
och äta pengar
med kniv och gaffel

Vi fick oceaner av tid
men vi tålde inte ljuset

Vi vaknade
och planerade
för sänggående
lade oss
men kunde inte somna

Vi höll i vardagsföremålen
en stol
ett bord
ett golv
och repeterade
deras namn

Kartan och pekfingret
Maputo
Särö
Sveg
Vallåkra
Ystad
Chimoio

Snart går vi mot ytterdörren
och tar tag i handtaget




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-10-29 08:58



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
En betydande person har lämnat jorderiket och skrivandet.
Av en händelse råkade min fru och jag vara i Sveg när invigningen av kulturhuset tillägnat honom invigdes. Träffade honom där. En händelse som känns viktigare idag än då den skedde.
2015-10-29

  Blomma-Stjärna VIP
dikten andas Henning Mankells betydelse
för din/er värld!
(jag har just börjat läsa H.M. "Minnet av en smutsig ängel")
2015-10-29

    ej medlem längre
Det blir sällan som man förväntar sig. Kanske återstår det en överraskning utanför ytterdörren?
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP