Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från en tur den 18 oktober då kom orden och blev till en dikt


OKTOBERUTFLYKT

Oktoberutflykt i den färgglada prakten
går vår färd mot Svärdsjötrakten
När man passerar en gammelgård får man på något
vis en känsla av Lasse Berghagens vackra sånger som dröjer sig kvar
det är så man känner takten

Oktoberutflykt min kamera får följa med ifall
jag något vackert i naturen se, plötsligt bjuder Svärdsjönaturen
på en underbar vy
Vid ett stilla vatten speglar sig en ståtlig vitmålad kyrka
solen lyser så underbart från en klarblå sky

Oktoberutflykt hösten avger en stillhet i Svärdsjöbygden så skönt
Jag tittar mig omkring och det verkar som att naturen av sommartiden
tar farväl det är som att vinden sjunger på
"ja nu är det slut på sommarns sköna dagar" en sådan välkänd melodi tänker
jag där jag står och i min hand håller i ett lönnlöv
och jag inser då att till våren klär träden åter igen i skirt grönt

151028




Bunden vers (Rim) av sajo
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-10-29 20:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för dina vackert målade tongångar här med höstens pensel!
2015-10-30

  Lars Hedlin
:) najs!
2015-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Låter härligt.
Fint skrivet.
2015-10-30

  Evelyn Falk Möller VIP
Mycket vacker beskrivande dikt. Föder en längtan om att själv få se denna vackra byggd i verkligheten.


2015-10-30

  Kjell Åhsberg
Finstämd dikt. En hyllning till hösten och vacker dalabygd.
2015-10-29

  ULJO
Fin poesi med lite melankolisk klang
2015-10-29

  Heikki Hellman
En höstlig helhet av vacker poesi med lite vemod. Tack för att jag fick vara med på din utflykt.
2015-10-29
  > Nästa text
< Föregående

sajo