Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medmänsklighet är ej partibundet

medmänsklighet är ej olika religions tillhörighet
medmänsklighet bär vi inom oss
och borde var orubbligt

Medmänsklighet är den vägen som leder till
medkännande inför varandra
den leder till allt det vackra som:
omtanke, värme, gemenskap, samhörighet och trygghet
i en värld som jagar efter makt, maktutövning, motsättningar
mellan människor
alla bär vi ett eget ansvar och skall ta ansvar över våra egna handlingar
vi har ansvaret att värna om varandra
vi lever på Jorden en kort tid
vi föds inte till Jorden för att skada andra eller bli skadade
syftet med våra liv är inte att: förgöra varandra
skada, förlöjliga, kränka, eller skapa osämja mellan oss individer
Vi tillåter oss förblindas av pengar, prestige, olika positioner
vi skapar klyftor om vi ej själva väljer att se och förstå
att allt i grund och botten handlar om att vi allt större utsträckning från säger oss ansvaret och skyller på andra.
vi kan inte skylla på andra utan att ta ansvar över vårt egna agerande eller bristen på agerande

Livet är en underbar Gåva
livet är lika värt för oss alla
inom oss har vi de grundläggande svaren
och hur vårt samhälle, vårt land, vår Jord
ska vara
den blir vad vi tillåter den att bli








hmwcopyright2015




Fri vers (Fri form) av Hanna Mari Wallin
Läst 210 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-11-04 07:44



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Väldigt bra skrivet. Ord som vi alla behöver tänka på. Vi kan aldrig ge för mycket av medmänskligheten och när vi visar den så växer vi som människor.
2015-11-05

  aol
Kram så sant vännen,
2015-11-05

  Lars Hedlin
Starkt förankrat med insikter att man nu måste gå över partigränserna för att få till stånd den hjälp som hela världen nu behöver! kram
2015-11-04

    ej medlem längre
Ja, vi har alla ett ansvar å det finns så många människor av god vilja å tänk bara dem som blir kallade....
2015-11-04

  louisegirl
Så sanna tänkvärda ord, som alla borde läsa...
Bra skrivet och formulerat!
Bokmärke!
2015-11-04

  Tabac VIP
Läsvärd text, och ja, livet är verkligen en gåva.
2015-11-04

  Bossepoet från Österbotten
En text vi alla behöver
ta till oss.
2015-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Mari Wallin
Hanna Mari Wallin