Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bland annat.


Elden


En dikt kommer här, -
utan nått besvär !
Får se vart det bär !

En grön mössa jag
fått köpa utav
en pojke, så glad.

Han, själv, stickat den -
å fick 100 spänn. --
Finns husliga män !

Små irrande ljud.
-Välkommen är Gud, -
med hud emot hud !

En eld brinner, klar, -
för Kamp, underbar,
och tider som var.

Minnen har vi gömt
och format ömt --
bland annat vi drömt.

Lugnt, fram jag simmar ...
Många, de svimmar -
i Upprorstimmar!

Nånn vid Källan gick,
gav dödliga stick
med en febrig blick!

Lära en läxa,
om man är häxa;
- till Sinnet växa !

Elden, väldigt het,
den bränns, - så du vet
- akta dig för det !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-11-04 15:30



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt rimmat...man börjar och sedan får man se vart det bär...
2015-11-05

  Lars Hedlin
Gillar din text :)
2015-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Lekfulla toner dansar eldigt i din sagolika dikt.
2015-11-04

  överlevaren VIP
En värmande text!
2015-11-04

    ej medlem längre
En liten lärorik saga. Det gäller att ha koll på vad som är eld i ens liv.
2015-11-04

  Blomma-Stjärna VIP
diktjaget flyter med strömmen i en grön stickad mössa - - - att hålla sig undan elden kan nog en häxa - hon kan växa,
lära en läxa ;-))
2015-11-04

  Anya VIP
Det känns som om diktarjaget har ett lite bättre mående. Texten känns lekfull även om elden bränns. Jag vill också ha en hemstickad mössa.
2015-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf