Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖGONSPRÅKET

Att man kan utläsa  om en människa  talar  sant
eller  falskt i  hennes  ögon, är  en  sanning  med
modifikation,   och  när  kvinnor  ramar  in  sina
ögon  med  mascara och ögonskuggor, kan  man
anta att det är för deras önskan av att  män skall
falla ner i deras djupa åtrås brunnar, och  det  är
som på  Louvre`n  där  ögonen  fastnar  för vissa
tavlor direkt.
Kineserna säger att man kan utläsa  vad  tiden är
slagen i en katts ögon.
Hästkännare påstår att man  aldrig  skall  titta en
häst i ögonen.
I ett barns ögon kan man  utläsa  evigheten, men
om ögonen är själens  spegel kanske optikern vet,
och förvisso !  kan däri utläsas sorg,glädje, melan-
koli, aggression  och  besvikelse, för  det  är  svårt
ljuga med ögonen.
                                          *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-06 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP