Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OBDUKTIONSPROTOKOLLET

För fyrtio år  sedan föresatte  sig  den  unge  poeten
att med  dissikeringsvass  skalpell  till penna  obdu-
cera  världens  inälvor, det visade  sig med tiden att
poetens  anlag  för logiska  anknytningar  avslöjade
en  skrämmande  realistisk  tolkning  i  hans  prosa,
vars  samling  uppdelad i  fyra avdelningar benämn-
da: " eld, hav,  jord, himmel" avseende  de  fyra  ele-
menten,  blev  en  av  kritikerna  mycket  omtvistad
bok, och  som ingen ännu kunnat förenas  till en en-
hetlig  slutsats om dess  betydelse, vissa  menar  att
det kunde vara till men för deras egna karriärer om
de tillerkände poeten  vad  verket förtjänade, andra
att det fanns politiska och religiösa  motiv till under-
kännandet.Poeten dog under oklara omständigheter
på ett hotell i Paris år 2038, hans verk svider fortfar-
ande som en flisa i ögat på kulturelitens  redaktörer.
                                              *




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-06 23:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP