Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är bara ord, skriv gärna några kompletterande ord om vad ni tycker.


Ett lapptäcke

Ett lapptäcke är en sammansättning av små delar som tillsammans blir något vackert
Man tar tillvara på spill från tidigare misslyckanden och använder delarna till att skapa något nytt, man ger delarna ett nytt liv, ett sammanhang

Hon sa att hon fascinerades av det trasiga
Att hon kunde se saker som kunde lagas
Kanske var det därför som hon allt för ofta stirrade på mig

Jag berättade och sa att för henne var min kärlek till salu
Den marknadsfördes aldrig som perfekt
Jag erkände hela tiden att jag var ett renoveringsobjekt
Men hon fascinerades ju av trasiga saker, hon kunde ju alltid se hur de kunde lagas
Hennes kyssar som smörjmedel för mitt gnisslande hjärta
Hennes mjuka händer som silvertejp för delarna av mig som bara ville kasta allt och fly
Hela hon som limmet som skulle hålla ihop mina trasiga delar
Kanske mina små delar kunde sättas ihop till något
Kanske hennes redan ihopsatta delar kunde matcha mina
Kanske våra delar tillsammans kunde bli något vackert, något nytt, kanske vi kunde ge varandra ett nytt liv
Kanske vi båda kunde bli, ett lapptäcke
 




Fri vers (Fri form) av Seban
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-09 20:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Seban