Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självömkande text som kan sjungas till Allan Edwalls mästerverk "Den lilla bäcken", vilken länkas nedan. Gny eller spy!


Det lilla barnet

Redan som knodd jag lärde mig att ducka
i trängda lägen som satte mig ur spel.
Det blev min grej att undfly allt och sucka
i stället för att våga göra ”fel”.

Jag klöv mig själv så andras kluvna tungor
ej fick en chans att splittra mig totalt.
I karuseller och mentala gungor
smet jag i väg från livet jag ej valt.

Det lilla barnet började växa,
men samma bojor det ändå bar.
Och aldrig lärde sig det sin läxa:
Det lilla barnet finns kvar.


I fantasin så kände jag en lycka
där inte allt mättes i resultat.
Men drömmen min den var en skröplig krycka,
ja, kanske det, men ändå min kamrat.

Det var en tid av solsken och av åska,
upp och ner och ner och upp var dag.
Det var en tid av lättja och av brådska,
och av ett krav att vara folk till lags.

Det lilla barnet började växa,
men samma bojor det ändå bar.
Och aldrig lärde sig det sin läxa:
Det lilla barnet finns kvar
.


För är man barn så skall man le och skratta,
ty annars ses man knappast som normal.
Jag gjorde så men tror att ingen fatta'
att sorgsna tårar rann under mitt skal.

Nu är jag äldre och mer rutinerad
alltmer luttrad, mer kontemplativ,
och fast jag nog var andligt amputerad
så saknar jag mitt ”glada” barndomsliv.

Det lilla barnet började växa,
men samma bojor det ändå bar.
Och aldrig lärde sig det sin läxa:
Det lilla barnet finns kvar.

* * *

Allan Edwalls Den lilla bäcken som kan användas som melodi till ovan text.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 931 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2015-11-11 15:33



Bookmark and Share


  Briza media
Gnyr såklart! Stark text, stark poet. Ja, det lilla barnet finns alltid kvar. <3
2020-05-22

  helenita VIP
Dina ord berör verkligen...
2015-11-16

  axveronika
inte självömkande
ganska nyktert konstaterande
väldigt lyckad kombo av det allvarliga innehållet och den skenbart enkla rimrytmen
2015-11-15

  prinscess VIP
grattis till utvald text, den var du värd
2015-11-12

  Marita Ohlquist VIP
Sitt inre barn ber man med sig i vuxenlivet, på gott och ont!
Bra förmedlat.
2015-11-11

  prinscess VIP
smärtsamt, barnet bär minnen som finns kvar hela livet
2015-11-11

  Öknens Ros VIP

det lilla barnet finns kvar inom oss som minnen...
2015-11-11

  Maud Louise
Gråter - dina ord gör ont och berör
2015-11-11

    ej medlem längre
Ahhh...! Enormt bra.Allan Edvall var en skön snubbe,likaså stefan Sundström.
2015-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP