Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmeljus

jag diskar
tänker på
att jag inte återvinner mina värmeljus
och jag tänker
att kanske
är du med henne ikväll

vad har du sagt?
vad har du sagt om mig
har du berättat
hur många gånger
jag sagt att jag hatar dig
eller hur många gånger
jag suttit i din bil och gråtit
eller när jag var sjuk
och du höll om mig i tre dagar
eller när vi körde på skatan
har du berättat om
att jag alltid tog din hand när det blev turbulens
har du visat bilden
på dig och mig
från Nelson Lakes

jag torkar koppar och skålar
jag springer ner till soprummet
med syltburkar och pappersförpackningar
sen
springer jag tillbaka
uppför trapporna
tänder ett värmeljus
som jag ska återvinna
så jag kan känna hur det känns
att börja ett nytt liv




Fri vers av andabat
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-15 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andabat