Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Får vi leva, - länge ?!


Nordan om Neptunus



Han jagar mig med en
knölpåk, över små kullar
å genom grön terräng!...
Jag känner Ingen Saknad
efter hans försmädliga lem
å illvilligt greppande händer!

Nådens År, samt 30-åriga Krig --
har besökt oss många ggr.!
Psalmerna vi sjöng som barn
på Skolavslutningar ekade
ut i en Rymd, vilken - senare -
aldrig fick se oss anlända ...

Vart tog vår Dundrande Ungdom
vägen, - evighetens gröna Gårdag? NU,
är vi Vuxna i våra Hjärtan, - fryser,-
- endast, - på Beställning å har tusen
järn i elden och riktar in oss, tålmodigt, -
på en dröjande Framtid.... (Får vi se den?)

Jag undkommer förföljaren å
sitter, nu, skyddad i vindtätt Bo.
Mitt Hem är min Härd, - min
Boning är min Borg, --- å Stockholm, --
-- jaa, STOCKHOLM är så mycket
nordan om Neptunus, som det kan bli ...!






Fri vers av Marianne Räf
Läst 241 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-15 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ruggigt bra ihop plock, tider som varit och är..
2015-11-18

  Lars Hedlin
Du skriver starkt....
2015-11-16

  Blomma-Stjärna VIP
egensinnigt, verkligen - med stämningar som för mig till skolans psalmsång och tillbaka till Hem - å Lund - jaa även Lund är nordan om Neptunus!
2015-11-16

  KattenKin VIP
Himlansch så bra skrivet! Egen stil, suggestiv, med avslutning som känns bra på flera plan. Applåder!
2015-11-15

  överlevaren VIP
"Mitt Hem är min Härd, - min
Boning är min Borg,- å Stockholm,-
- jaa, STOCKHOLM är så mycket
nordan om Neptunus, som det kan bli... !
Bra skrivet!
2015-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf