Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg ett doftljus med lustigt namn, läste en tidning ifrån i somras om poeten Kenneth Goldsmiths misslyckande i Berlin. Det här är resultatet av det. Läs om the Body of Michael Brown och bilda er en egen uppfattning, jag har ännu inte fått min till sanns.


Till Poeten Kenneth Goldsmith

Vandalsymfoni i det köpta
ljusets namnskylt:
"Yankee Candide"
var namnet
som gröpte mer
ur stunden
än bara trampat
lila stearin
Det gav mig biljetter till
det sinne som avgör
hur lång tid döden
verkat
När en kropp ligger stilla
i rutan
på TV-kriminalen,
som om "The Body of Michael Brown"
vore mindre,
nära
sanningens ögonblick
Än den ur Tvånget födda Saga
som
berättas i brunt
och med en dystert tonad
skäggstubb
På mannen som besitter
alla svaren utom
ett:
Distans.
Distans och resonans.
Mer än ett svarslöst
mässande ord
Från människorna som
hävdar vara utanför
Allt det där som inte har
form som publik

Ordet som söks i
sammanhanget är
Ignorans.
Allt annat rör sig
i det som även kallas
utomsinnets lönndom eller
med andra ord
Det Egna Varandets Lögn.

Ignorans.
Allt är Ignorans.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Dagonatt
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-17 13:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Dagonatt
Gunnar Dagonatt