Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten till en ny samling, som får titeln : "Spridda skurar av stjärnstoft".


Sångerskan



På Sista Versen sjunga --
tänkte jag icke göra.
Blott, låta åren gunga, --
- vart Sången, än, må föra ...

Sjunger, mest, i gladlynt Dur, -
- trots att Världen är galen.
Vi vill ha Kul, - eller hur, -
- när vi når till Finalen!?

Men, ibland, kan det, ju, bli
en sorgesam klagolåt;-
'Stinget' gått ur Melodin, -
- så man vill brista i gråt!!

Från många olika håll, - - -
genom vinden, hörs -då- svar:-
-"Upphör med toner i Moll!
Kom å släpp loss i nånn Bar !"

Så, jag drar på smilbanden -
- å höjer ett glas Pommac !
Till Lycklighet, på Randen, -
- jag står; tänker EJ bli lack !

Å, Moll å ledsamhet - - stack !!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 463 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-11-18 17:34



Bookmark and Share


    Mim
Carl Michael Bellman på pricken!
2015-11-23

  Lars Hedlin
God känsla
2015-11-23

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en trevlig och positiv liten visa...bra och uppmuntrande rimmat...
2015-11-20

  Anya VIP
Vilken härlig känsla texten förmedlar...och den där pommac:en lyfter ytterligare. Blir glad när jag läser.
2015-11-19

    ej medlem längre
Lycka!, till den nya samlingen.
2015-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Skål och tack, för en positiv text med nystart trots tidigare mollton i livet.
2015-11-19

  Blomma-Stjärna VIP
Wow - nytt tag å med "sting" i melodin och en skälmsk blick, bakom glaset med Pommac - skål!
2015-11-18

    ej medlem längre
En god start. Det är vanligt att en god melodi börjar och slutar med samma ton, så hoppas denna nya samling får detta inspirerande ljus.
2015-11-18

  louisegirl
Så bra diktat, denna gillar jag mycket
Sparar!
2015-11-18

    Dan Myrbeck
Bra om moll och dur!
2015-11-18

  ULJO
Roligt att läsa en sådan text från dig. Bokmärker.
2015-11-18

    ej medlem längre
Glädjen strålar i dina ord.
2015-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om livet och dess olika tonarter!
2015-11-18

  överlevaren VIP
Det svänger i härliga toner och stinget är spralligt levande!
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf