Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1696 Texter


Hundarna står högt i pris!

kära läsare, från och med nu, nu vi läser tillsammans mina texter.

jag läser med rysningar denna text jag skrev år 2012, det instämer med dagens händelser, 2015/11/ 20 och jag är förvånad själv, hur kunde, jag se så här på framtid och ändå bevara mig så optimistisk, tre år senare, mest lider av disciplinens värkande ömma stilla sitt./letts go i en fredlig promenad.../kram/Diana.    

 

 

 

Hundarna står högt i pris!

 

 

Gryningens uggla.

 hade en mardröm

 Sommaren hade tagit slut!

 Och vinter var hård.

De arbestslösa

 samlades i långa processioner

 Och drar i ett dussintal

Genom gatorna ropade på bröd.

det var 2012 vikarie veckorna

hungersnöd och hemläshet

köksbäddsoffa, en plats att gå.

frälsningsarmen asyler, volontärer

Kunde inte ta emot flera av nödlidande skara.

i Stockholms gränder och prång

Som natt och dag samlades utanför dess portar

 Och pockar på bröd och hus rum.

Alla välgörenhetsinrättningar

 ha förbrukad sina tillgångar

 På att hålla vid liv nödlidande

 i vindskammaren och källare.

Politiska maskinerierna

Har slutat att hacka sig sönder

 Och har blivit obrukbara.

Det var omöjligt

 Att bereda tak över huvudet eller skaffa mat åt alla.

Bäst sliper ansvar och Resor på folkets folkpensioner

Och kundernas besparingar till skatte paradiset;

Att leva där, en här ett liv är inte värt två styvrar

Medan skolade för att föra Sverige i framtiden med champagne!  

 

och fick ersättning för alltsammans

 i falksärm och avgång nederlag, så det

Räcker gott 50 års framåt

till Buss och Bot och Sir till droska i Indien.

Naturlig hela vägen hade de i back tanke

 hur skall dra fördel av varandra

 i en optimistisk anda även där

men nu var bara en bunt skurkar där

Politiker som styrde från den säkra tryga räckhåll, interim

 Internet fungerande utmärkt

det var ingen kris i landet…

borta plötsligt deras livsandar vaknade börjar gemföras och erfara småflickorna

 som under tiden deras fruar och vuxna barn

inte ens bryr sig om kroppens förlåtelse

 Sovit där och ätit där och rymd därifrån.

 

Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana.  
Läst 117 gånger och applåderad av 3 personer 
Publicerad 2012-10-16 05:37 

 

 

 

Hanna Mari Wallin  
dagens samhälle och politik... bra att du skriver om detta oerhörda viktiga ämne... 

bokmärker! 
2012-10-19 
Radera

 

 

Federico Romano  
Mera sådant på agendan, fråga bör lyftas upp. 
2012-10-16 
Radera




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-20 06:55



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Diana du belyser med din journalistiska och livserfarna texter

tack för att du delger detta här på poeter.se

Kram
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP