Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart volt

 

Smilla sitter på station
mager, blek, far illa
i sin lilla
tunna, snäva kreation

hjärtat slår svart volt
sjunker genom själen
en evighet på en kvart
längre tar inte det hon sålt

skärrad storstadssparv
söker lycka i skyltfönster
utslagna mönster
tråcklad med skarv

hon tänker för mycke'
pillar skorpor på själen
all självrespekt är knäckt
stå ut blir ett konststycke




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 563 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-11-21 16:59



Bookmark and Share


  Viksten
Vi människor är bräckliga skal
som lätt slås i kras
Jag känner med karaktären i dikten
som Griper tag i mig
2018-04-15

  K.S. Sollenhag VIP
Pilla skorpor på själen., braaaaa
2017-01-24

  Mats Edin VIP
En Smilla jag gilla
2017-01-21

    ej medlem längre
"hjärtat slår svart volt
sjunker genom själen
en evighet på en kvart
längre tar inte det hon sålt"....Bland det bästa jag läst! Jävligt fint!
2016-08-26

  Magdalena Eriksson VIP
som hårda pärlor av metall klinkar en sorglig melodi när de faller
2015-11-27

  gunnnar nylund VIP
En trasig människas kamp, som andas
av uppgivenhet och knäckt självkänsla.

Bra skildrat!
2015-11-25

    Dan Myrbeck
Bra om dåligt.
2015-11-23

  Lars Hedlin
Så starkt skriftat! Gillar!
2015-11-23

    ej medlem längre
Hårda öden, ensamma öden.
2015-11-23

  Anya VIP
Starkt om en flicka på stationen. Ser bilden tydligt framför mig... Bra skrivet!
2015-11-22

  i af apa
oy vilken välskriven pärla!
en svart volt går genom kropp & själ...
2015-11-22

    ej medlem längre
Bra skrivet om en illa medfaren människa!
2015-11-22

  Sommarina VIP
Så bra
Hon tänker för mycke' pillar skorpor på själen!!
2015-11-22

  Magdalena Eriksson VIP
du ser mycket och skriver så man orkar läsa det svåra onda

2015-11-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Din text griper tag om själ och hjärta. Så många trasiga människor det finns.
2015-11-21

  Marianne Räf
Guud, så bra !! Starkt Inspirerande !
Grattis, till det mkt lyckade Jobbet !!
Vet att det känns fint då man presterar
nått litte Extra ! Så den ska jag spara!
Tack !
2015-11-21

  Nanna X
Gripande rimmade porträtt av jagade existenser...
2015-11-21
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP