Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ärligheten vill ut


Skrapar fötterna i gruset, knä mot stenen,
eftersöker orden
så långt inne
så långt bort.

Det finns ingen mottagare längre.
Ingen självklar pelare att stötta sig mot.
Ingen kumpan, medskribent.

Tiden får ägnas åt annat. Vet inte alls
om det är på gott eller ont.

Energin hamnar på annat,
ibland blir det vasst, slipat och briljant.

Var ärligheten hamnar känns stundtals
som en hatt lite på sniskan.

Fast så länge man kan se det som ett stilgrepp
får det duga.
Det räknas väl på sitt sätt.




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-11-21 20:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
bra och starkt framfört!
2015-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol