Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NYSNÖ

1.
Myriader, virvlande yrsliga
nu kom du

jag försov mig

luften var full av din skönhet
flingor
dansade
yra, glada lekande
som barn
virvlade runt
i den lätta vindens krumsprång

2.
du överraskade mig
tog mig i sömnen
så att min kropp
flämtade i vakenhet

lyckan var alltid fulländad
och jag ville fånga dig
i min öppna hand

jag försov mig

i år försov jag mig
den första snön kom
obemärkt i natt

Bosse 30 november 2015.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-30 05:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten